Bel ons:
030-273-4608

Leiderschap voor experts (CSDP-2)

Leiderschap voor experts (CSDP-2)

CSDP Program 2, vervolg op de Masterclass

Het Common Sense Development Program (CSDP) is een bewezen observatie-, analyse-, interventie- en verbetermethode die zich o.a. richt op managementcompetenties. De CSDP-methode onderscheidt zich van andere methoden: er worden geen trucjes aangereikt, maar een ‘tool kit’ om zelf een blijvend effectieve werkwijze te ontwikkelen in een steeds veranderende wereld.

In de afgelopen jaren hebben we bij Axis into Management vele Common Sense managers mogen opleiden. Deze managers verschillen door de functie en het type organisatie waarin ze werkzaam zijn, maar ze hebben een belangrijke overeenkomst: ze worden als succesvolle managers gezien en ervaren, die gericht zijn op het verbeteren van samenwerking.

Common Sense managers komen in hun dagelijkse praktijk complexe situaties tegen en hebben soms behoefte aan verdieping en verbreding van hun Common Sense kennis. Daarom hebben wij in overleg met enkele Common Sense managers de training ‘CSDP-2: verbreden en verdiepen’ ontwikkeld. Tijdens deze training staat de praktijk van de deelnemers centraal en zij bepalen gezamenlijk, in overleg met de trainer, de exacte inhoud van de training.

Na het volgen van de CSDP-2-training is een Common Sense-manager nog beter in staat de CSDP-methode in de dagelijkse praktijk toe te passen. Leerpunten kunnen bewust en actief worden benut om de eigen managementmethode blijvend te verbeteren.

De training heeft een flexibele agenda, waarvoor de deelnemers concrete onderwerpen kunnen aandragen die zich in de werksituatie voordoen. In een veilige setting worden de gekozen onderwerpen besproken in een groep van Common Sense-managers.

Het inhoudelijke thema voor de 1e trainingssessie is: ‘de Common Sense manager in een directieve omgeving: hoe ga je hiermee om?’

De onderwerpen voor de volgende sessies worden in overleg tussen de deelnemers en de trainer vastgesteld. De opzet van de sessies zal ook conform de CSDP-I-training zijn. Dit betekent dat de gezamenlijk vastgestelde onderwerpen worden voorbereid door Axis. De deelnemers ontvangen vooraf enige theorie en mogelijk (een) opdracht(en) ter voorbereiding. Tijdens de sessie zal de trainer de theorie toelichten/verdiepen en zal deze worden behandeld op basis van casuïstiek uit de managementpraktijk van de deelnemers.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten met een totale doorlooptijd van ongeveer een jaar. De kosten bedragen € 2400,- (ex BTW); dit is een introductieprijs voor de eerste groep. Dit is inclusief een maaltijd tijdens de trainingssessies, trainingsmaterialen en telefonische consultatie van de trainer.
Inschrijven

 

Wilt u zich als Common Sense manager verder ontwikkelen, samen met andere Alumni en aan de hand van uw eigen managementpraktijk? Schrijf u dan nu in voor de training CSDP-2: verbreden en verdiepen van Axis into Management. Mail naar: sonja.kamstra@axisinto.nl.

Testimonials

Ik heb bij verschillende werkgevers talloze managementtrainingen gedaan. Maar het CSDP had verreweg de meeste impact. Ik ben er een betere projectmanager door geworden en ik ben fundamenteel anders naar de wereld gaan kijken.
Henri Peters - programmamanager en partner bij Aresz
Ik heb van de CDSP-training meegenomen dat je geen concurrent van je experts bent, maar dat je iemand wordt die ze graag als manager willen hebben. Je krijgt de bevestiging van mensen die graag in jouw team willen zitten.
Daniël Fokker - busines unit manager bij Ordina
Ik zie een ontwikkeling naar veel meer kleinere bedrijven, in plaats van de huidige corporaties. Vooral jonge mensen willen voor kleinere bedrijven werken en betrokken zijn bij het primaire proces, bij de klant. Ik zie een verbinding tussen het gedachtegoed achter de CSDP-training en deze externe oriëntatie. Met de CSDP-training leer je overleven in de nieuwe wereld.
Willem de Fiouw - partner bij Business Data Challengers
Bedankt voor al je tips, je luisterend oor en gezonde feedback. Ik heb veel van je geleerd en je hebt me gestimuleerd om mijn grenzen op te zoeken en te overleggen. Jij bent de Renovix die ik even nodig had om nieuwe uitdagingen te vinden en aan te gaan.
Mirjam Elast-Zeeders - agile coach bij spir-it en Agile Master